ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ-ΟΛΙΚΗΣ-ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Στολισμένη με "γλάσο" καρύδας και σοκολατάκια με στέβια!!
ΥΛΙΚΑ ΚΕΙΚ
150γρ βούτυρο αγελάδος - 50γρ λάδι - ξύσμα και χυμό απο 2 πορτοκάλια - 2 βανίλιες
1/2 κ.γλ.μοσχοκάρυδο - 6 δάκρυα μαστίχας - 1 κ.σ. μαχλέπι - 1/2 κ.σ. μπέικιν - 200 γρ γιαούρτι 2%
5 αυγά ( 2 κρόκους και 5 ασπράδια) - 350 γρ φαρίνα ολικής - 60 γρ stevia κρυσταλλική 1/3 - μια πρέζα αλάτι- 1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας με στέβια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΛΑΣΟ" ΚΑΡΥΔΑΣ
100γρ ινδοκάρυδο - 100 γρ σιρόπι αγαύης - 150 γρ εβαπορέ λάιτ
Πρώτα χτυπάμε τα 5 ασπράδια μαζί με 30 γρ απο την στέβια σε σφιχτή μαρέγκα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο +λάδι και χτυπάμε πολύ καλά
Προσθέτουμε τους 2 κρόκους - βανίλιες - ξύσμα και χυμό απο τα πορτοκάλια - αλάτι .
Χτυπάμε ακόμα για 2-3 λεπτά.
Στο μούλτι βάζουμε την μαστίχα-μαχλέπι-μοσχοκάρυδο και τα υπόλοιπα 30 γρ στέβια και τα χτυπάμε καλά ως να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε και αυτο στο κάδο του μίξερ.Τελος βάζουμε το γιαούρτι χτυπώντας ακόμα για 3 λεπτά και αποσύρουμε τον κάδο.
Ρίχνουμε σταδιακά την φαρίνα ολικής
(μέσα εχουμε βάλει το μπέικιν) και την μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω.
Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και μη ξεχάσουμε το ΦΛΟΥΡΙ...
Εχουμε βουτυρώσει μια φόρμα με στεφάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
Ψήνουμε στους 170 για 40 λεπτά.Οταν είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει καλά
Ετοιμάζουμε το "γλάσο" απλά ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά και το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Αφού εχει κρυώσει και η βασιλόπιτα ρίχνουμε το γλασο καρύδας απο πάνω και το στρώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά να πάει παντού.
Στολίζουμε με σοκολατάκια απο στέβια που έχουμε ετοιμάσει(λάδι καρύδας-κακάο-στέβια)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου