ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ & ΔΙΑΙΤΑ
Έφθασαν τα Χριστούγεννα και ετοιμάζουμε υπέροχα μπισκοτένια ανθρωπάκια με βρώμη-ταχίνι και στέβια!!
ΑΠΌΛΑΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!!
ΥΛΙΚΑ
150γρ πίτουρο βρώμης ( ή κουάκερ )
220γρ φαρίνα ολικής άλεσης
100γρ ταχίνι
150γρ πίτουρο βρώμης ( ή κουάκερ )
220γρ φαρίνα ολικής άλεσης
100γρ ταχίνι
60γρ λάδι ελαφρύ
100γρ σιρόπι αγαύης
20γρ STEVIA κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
100γρ σιρόπι αγαύης
20γρ STEVIA κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
2 κ.γλ κανέλα σκόνη
1 κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
1/2 κ.γλ γαρίφαλο σκόνη
1 κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
1/2 κ.γλ γαρίφαλο σκόνη
μιά πρέζα αλάτι
100γρ νερό
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
100γρ νερό
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από την βρώμη και την φαρίνα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε την βρώμη και την φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια ωραία ζύμη
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 αέρα.
Ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ανοίγουμε την ζύμη και μία κούπ σε σχήμα ανθρωπάκι κόβουμε τα μπισκοτάκια μας.
Τα ψήνουμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ 8-10 ΛΕΠΤΑ...να είστε προσεκτικοί σε αυτό γιατί καίγονται εύκολα!!
Τώρα ξεκινάει το παιχνίδι μας!! τα στολίζουμε όπως θέλουμε..
Εγώ έλιωσα σοκολάτα με στέβια και έκανα ματάκια-στοματάκι-χέρια-πόδια...άλλα τα κάλυψα όλα με ελαφρύ στρώμα σοκολάτας και έριξα πάνω βρώμη.....και σε άλλα έκοψα πολύ λεπτή φετούλα καρότο και το έβαλα για καπελάκι..( πριν σφίξει η σοκολάτα για να κολλήσουν)
Φυσικά μπορούμε να φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά και για κάθε μέρα σαν σνάκ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου