ΤΟΥΡΤΑ "ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ"...χωρίς ζάχαρη και βούτυρο !!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 3 αυγά
- 50γρ λάδι ελαφρύ
- 25γρ κονιάκ
- 50γρ εβαπορέ λάιτ
- 10γρ κακάο
- 40 γρ φαρίνα ολικής
- 20 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 70 γρ ζάχαρη καρύδας ή 60γρ στέβια 1:1
- 1 1/2 κούπα (330γρ) νερό
- 25 γρ κονιάκ
- 30 γρ κακάο
- 120 στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1/3 ή 360 γρ ζάχαρη καρύδας ή 350 γρ στέβια 1:1
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 σιδερένιο κουτί άγλυκη σαντιγί 250γρ
- 1/2 κούπα από το παραπάνω σιρόπι
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους με την στέβια και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Χτυπάμε
σε άλλο μπολ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Στο μείγμα με τους κρόκους κ την στέβια προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υλικά όλα ανακατεύοντας καλά και τελειώνουμε ρίχνοντας την μαρέγκα και ανακατεύοντας πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Στο μείγμα με τους κρόκους κ την στέβια προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υλικά όλα ανακατεύοντας καλά και τελειώνουμε ρίχνοντας την μαρέγκα και ανακατεύοντας πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 1 λεπτό.
Οταν βγει το παντεσπάνι από το φούρνο κρατάμε μισή κούπα από το ζεστό σιρόπι και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο παντεσπάνι.
Σε λίγα λεπτά θα το έχει απορροφήσει όλο!!
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας την άγλυκη σαντιγί μαζί με την μισή κούπα σιρόπι που κρατήσαμε και την βανίλια.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας ρίχνουμε την κρέμα απο πάνω, στρώνουμε, και το βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάξυξη.
Ετοιμάζουμε μια γκανάζ με 100γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και 60 γρ εβαπορέ λάιτ
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ και την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά έως να λιώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε την τούρτα μας απο την κατάψυξη αφαιρούμε το γύρο στεφάνι της φόρμας και ρίχνουμε την γκανάζ ( να έχει κρυώσει λίγο)
κάνοντας με ένα πιρούνι σχέδια
Διακοσμούμε όπως θέλουμε!!! Εγώ έβαλα φράουλες και στη μέση μια καρδιά με ινδοκάρυδο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου