εκτυπωση

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ-ΠΛΙΓΟΥΡΙ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ-ΠΛΙΓΟΥΡΙ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο μεγάλο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 κ.γλ. ξηρός δυόσμος
  • 1 κ.γλ. ξηρό θυμάρι
  • 1/2  φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 φλ.τσ. λευκό κρασί  ή  χυμό πορτοκάλι
  •  αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλ.τσ.ρύζι BLUE ROZE & ΠΛΙΓΟΥΡΙ  

  •  
 Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό

 Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα ρίχνουμε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαιντανό
Τα σωτάρουμε πολύ καλά για 3 λεπτά και ρίχνουμε το  BLUE ROZE & ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με κρασί ( ή πορτοκάλι)
Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , θυμάρι , δυόσμο , κύβο λαχανικών και 1 φλ.τσ. νερό
Το αφήνουμε για ένα λεπτό και το αποσύρουμε από την φωτιά
Πλένουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε στην κοιλιά με την γέμιση πιέζοντας να πάει βαθιά και όσο γέμιση περισσέψει την ρίχνουμε στο ταψάκι
Τώρα ή ράβουμε την κοιλιά ή την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και το δένουμε με σπάγκο
Αλατοπιπερόνουμε το κοτόπουλο ρίχνουμε 1 φλ.καφέ νεράκι και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στην αρχή ( αέρα 160 ) για 50 λεπτά σκεπασμένο και μετά το ξεσκεπάζουμε και δυναμώνουμε να ξεροψηθεί
Το συγκεκριμένο ρύζι με πλιγούρι ¨Αγρών ποιήματα" από την Διατροφική Μακεδονίας Θράκης μου το έστειλε ο κ. Ασλανίδης  να το δοκιμάσω και πραγματικά ήταν συγκλονιστικό!!

Ένα υπέροχο και πολύ νόστιμο φαγητό , απόλυτα υγιεινό για όλη την οικογένεια

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...