Κουραμπιέδες με αλεύρι και ζάχαρη καρύδας
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας
- 100 γρ βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας
- 1 βανίλια
- 150 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 150 γρ βιολογικό αλεύρι καρύδας
- 200 με 250 γρ αλεύρι ( μπορούμε να βάλουμε σίκαλης ή ολικής)
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 25 γρ κονιάκ
- μιά πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ανθόνερο
- Αχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι καρύδας σε υγρή μορφή, το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά
( Μπορούμε να τα βάλουμε στο μίξερ)
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα άλευρα ( όχι όλο το αλεύρι κατευθείαν !! ελέγχουμε την ζύμη γιατί μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο ) και τα χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα άσπρα αμύγδαλα
Ζυμώνουμε έως να γίνει μια σφιχτεί ζύμη.
Πλάθουμε διάφορα σχέδια τους κουραμπιέδες μας και ψήνουμε αέρα στους 180 για 20 λεπτά.
Οταν βγούν τους αφήνουμε να κρυώσουν για 1/2 ώρα
Πασπαλίζουμε με άχνη αφού τους ψεκάσουμε με ανθόνερο και απολαμβάνουμε υπέροχους βουτυράτους κουραμπιέδες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου