εκτυπωση

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ


ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 3/4 του φλ.τσ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3   ή  1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • ξύσμα απο 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 400 γρ (περίπου)φαρίνα ολικής άλεσης ( αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%  ή  3/4 φλ.τσ. εβαπορέ λάιτ
  • 1/2 φλ.τσ. κακάο + 3 κ.σ. νερό + 1 κ.γλ. στέβια  ή  1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

   
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την στέβια για 3 λεπτά
Προσθέτουμε το λάδι , βανίλιες , ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι ή το γάλα
Προσθέτουμε αργά-αργά την φαρίνα ( ίσως χρειαστεί και λιγότερο απο 400γρ)  μαζί με το μπέικιν με το μιξερ στη μικρή ταχύτητα για ελάχιστο χρόνο..

Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ( ζυγίστε το αν χρειαστεί να είναι ακριβώς το μισό) 

Στο ένα μέρος του μείγματος προσθέτουμε το κακάο, το νερό με την έξτρα στέβια ανακατεύοντας πολύ καλά
Παίρνουμε ενα ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα με αποσπόμενο στεφάνι και αρχίζουμε να ρίχνουμε ξεκινώντας απο το κέντρο 2 κ.σ. ασπρο μείγμα μετά ακριβώς απο πάνω 2 κ.σ. απο το μείγμα με το κακάο
Αυτό το κάνουμε έως να τελειώσουν και τα 2 μείγματα!!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 και ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα τον φούρνο σας
Εμένα χρειάστηκε 35 με 40 λεπτά αέρα 170 βαθμούς 


Γίνονται με τον ίδιο τρόπο και μάφινς σε φορμάκια!!!
Είναι πολύ αφράτο κείκ , πολύ νόστιμο και η γεύση πορτοκαλιού με σοκολάτα απογειώνει την γεύση!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...