ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ & ΣΤΕΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ
ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά + 3 ασπράδια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%
- 250 γρ νιφάδες φαγόπυρου ( ή βρώμης)
- 5 κ.σ. στέβια κρυσταλλική ( σε αναλογία 1:3)
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
- 1/2 φλ.τσ. νερό
- 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι
- 3 κ.σ. σταφίδες
- φιλέ αμυγδάλου
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός ή με σύρμα τα αυγά με την στέβια
Μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω πολύ καλά
Τελευταία βάζω τις σταφίδες και τα αμύγδαλα
Αφήνω το μείγμα στο μπολ για 1 ώρα και μετα το βάζω σε φόρμα σιλικόνης
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 25 με 35 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)
Για σοκολατένια γεύση ρίχνω από πάνω σως σοκολάτας και το καλύπτω!!!
ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
3 με 4 κ.σ. εβαπορέ λάιτ
Τα βάζω όλα μαζι στο μπολ και με το σύρμα τα χτυπάω πολύ καλά
Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτετε λίγο εβαπορέ ακόμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου