ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ..με αλεύρι Ζέας , λάδι καρύδας & ζάχαρη καρύδας
ΥΛΙΚΑ ( για 30 κομμάτια)
- 1 αυγό ολόκληρο και 2 ασπράδια
- 100 gr παρθένο λάδι καρύδας 7elements
- 100 gr βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
- 30 gr καρύδα τριμμένη ( ινδοκάρυδο )
- 1 βανίλια
- 230 gr αλέυρι ζέας ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- μια τσιμπιά αλάτι
Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν την αγάπη μου για την καρύδα..!!!
Έχω στα χέρια μου τα καταπληκτικά προϊόντα της 7elements οπότε σκέφτηκα να κάνω κουλουράκια καρύδας!!!!
Έγιναν καταπληκτικά... Η συνταγή είναι πολύ εύκολη..Ακολουθήστε με λοιπόν!!
Λιώνω το παρθένο λάδι καρύδας και το βάζω σε μπολ μαζί με την ζάχαρη καρύδας , το 1 ολόκληρο αυγό και τα 2 ασπράδια
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά ώσπου να γίνει μια υπέροχη κρέμα!!
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι ζέας με το μπέικιν πάουντερ , το ινδοκάρυδο και μια τσιμπιά αλάτι
Αφήνουμε το μίξερ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε ρίχνοντας το μείγμα αλευριού
Τώρα θα κολλάει στα χέρια όμως δεν θα προσθέσετε άλλο αλεύρι!!
Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή στην κατάψυξη για 3 λεπτά
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις πάνω-κάτω
Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και βλέπουμε ότι είναι έτοιμη για να πλάσουμε τα κουλουράκια μας!!
Φτιάχνουμε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
Ψήνουμε για 15 λεπτά ( όχι παραπάνω..τα θέλουμε αφράτα )
Όταν βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αν θέλουμε έξτρα καρυδένια γεύση αλείφουμε με ένα πινελάκι τα κουλουράκια μας με λάδι καρύδας και τα βουτάμε σε καρύδα...( κολλάει πάνω...)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου