ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..
(χωρίς αλεύρι,χωρίς βούτυρο,χωρίς αυγά)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
- 80 γρ λάδι καρύδας
- 1 γεμάτη κ.σ. ( 15 γρ) στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
- 1 φλ.τσ. ( 100 γρ ) βρώμη
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 100 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς μαζί με κράμπερι
- 60 γρ φιλέ αμυγδάλου
- 10 χουρμάδες
- 50 γρ νερό
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρά το λάδι καρύδας και προσθέτουμε το κακάο
Βάζουμε στο μούλτι βρώμη - ανάμεικτους ξηρούς καρπούς - βανίλια - φιλέ αμυγδάλου- κανέλα και στέβια
Τα σπάμε ελαφρά με 3 - 4 χτυπήματα ( να μην γίνουν σκόνη) και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το λάδι καρύδας+κακάο
Προσθέτουμε και το νεράκι ( 50 γρ=1 φλ.καφέ) και καθώς και τους χουρμάδες κομμένους σε φετούλες ...ανακατεύουμε πολύ καλά
Το βάζουμε σε φόρμα 24 εκ. με αποσπόμενο στεφάνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 7 λεπτά ακριβώς!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑ
Καθαρίζουμε τις μπανάνες τις κόβουμε και τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο την ζελατίνη και το νερό
Χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μια αφράτη κρέμα
Μέσα στο βραστό νερό διαλύουμε την ζελατίνη και την προσθέτουμε στην κρέμα
( άν επιλέξουμε φύλλα ζελατίνης πρώτα τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά, τα στύβουμε και τα λιώνουμε στο βραστό νερό)
Αφού έχουμε ψήσει την βάση και έχει κρυώσει ρίχνουμε την κρέμα μπανάνα απο πάνω και βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 1 βράδυ
Την επόμενη χαράζουμε με το μαχαίρι γύρω-γύρω και αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι
Λιώνουμε 100 γρ σοκολάτα με στέβια μαζί με 3 κ.σ. εβαπορέ λάιτ ( σε κατσαρολάκι όλα μαζί ή σε μπολ και στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα)
Ρίχνουμε από πάνω την λιωμένη σοκολάτα , απλώνουμε καλά με σπάτουλα και γαρνίρουμε με αποξηραμένα τσίπς μπανάνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου