ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΡΥΔΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ χωρίς αλεύρι - ζάχαρη - λιπαρά
ΥΛΙΚΑ
- 1 αυγό ολόκληρο και 6 ασπράδια
- 6 κ.σ. πίτουρο βρώμης
- 5 κ.σ. ( 30 γρ) stevia Parana σε αναλογία 1:3 ή 40 σταγόνες υγρή stevia Parana
- 6 κ.σ. καρύδα ( ινδοκάρυδο)
- 3 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
- 3 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά
- μια πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- ( προαιρετικά ) 3 σταγόνες άρωμα βουτύρου
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 15 με 20 λεπτά ( όχι παραπάνω)
Οταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε απο τα φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε την σως σοκολάτα που θα τα συνοδέψει!!!
ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. stevia Parana κρυσταλλική σε αναλογία 1/3 ή 1 κ.γλ. υγρή stevia Parana
- 12 κ.σ. νερό ή γάλα φρέσκο ελαφρύ
- 1 κ.σ. κονιάκ ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
- 1 κ.σ. ταχίνι ολικής
Τα βάζουμε όλα στο μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα ή το μιξεράκι
Περιχύνουμε τα μάφινς και διακοσμούμε με λίγη τριμμένη καρύδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου