εκτυπωση

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΛΑΙΤ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!!



ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΛΑΙΤ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ!!

ΥΛΙΚΑ ( για 2 ποτήρια)

Για την βάση
  • 2 φρυγανιές σικάλεως τριμμένες πολυ καλά στο μούλτι
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ( ή βιτάμ λιωμένο )
  • 5 σταγόνες υγρή στέβια ( η αναλογία ειναι 5 σταγόνες=1 κ.γλ. ζάχαρη) ή 1/2 κ.γλ.ζάχαρη καρύδας
 Για την λευκή κρέμα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  •  1/2 μπανάνα λιωμένη
Για την σοκολατένια μούς
  • 3 κ.γλ. κακάο
  • 15 σταγόνες υγρή στέβια  ή  2 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γλ. ταχίνι ολικής
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • 1 με 2 κ.σ. εβαπορέ λάιτ ή νεράκι

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με το λάδι καρύδας(λιωμένο) και την στέβια
Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια

Ετοιμάζουμε την γιαουρτένια λευκή κρέμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά με το σύρμα

Κάνουμε το ίδιο και με την σοκολατένια μούς ρίχνοντας σιγά-σιγά το εβαπορέ έως να γίνει πηχτή μούς και όχι πολύ αραιή 
 
Πάνω στη φρυγανιά λοιπόν που έχουμε στρώσει στα ποτήρια βάζουμε μερικές κουταλιές από την λευκή κρέμα μετά από την σοκολατένια μούς και τελειώνουμε με την λευκή κρέμα
 
Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες και το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...