εκτυπωση

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΓΙΑ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ


ΣΟΓΙΑ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

 ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ Σόγια Κεμπάπ fytro
  • 1 ποτήρι νερού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι - πάπρικα καυτερή - κανέλα- γαρίφαλο κίμινο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο 
  • 2 φλ.τσ. καστανό ρύζι





Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σόγια κεμπάπ

Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά σουρώνουμε και τα στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά 

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο

Σωτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τη σόγια κεμπάπ 

Τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο και ρίχνουμε την ντομάτα - αλάτι πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά της συνταγής μας

Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 με 25  λεπτά

Θα πρέπει να έχουν φύγει τα πολλά υγρά και να έχει μείνει μια ωραία πηχτή σάλτσα!!

Τώρα ήρθε η ώρα να ρίξουμε το κρασάκι μας και να αφήσουμε να εξατμιστή με ξεσκέπαστη κατσαρόλα βράζοντας ακόμα για 2 λεπτά

Κανείς δεν θα καταλάβει οτι είναι σόγια!!
Με ρωτούσαν τί κομμάτι κρέας είναι   και έγινε τόσο φανταστικό!!

 Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι ή μπασμάτι καστανό

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...