εκτυπωση

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ (χωρίς ρύζι)


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ( χωρίς ρύζι )

 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • λίγο φρέσκο ή ξηρό δυόσμο
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι 
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 2 φλ. καφέ ελαιόλαδο 
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , 1 αυγό , 1 κρεμμύδι τριμμένο , σκόρδο ,άνηθο ψιλοκομμένο(κρατάμε λίγο) , μαϊντανό , αλάτι,πιπέρι,δυόσμο , και το 1 φλυτζανάκι λάδι
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπαλάκια..
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό να βράσουν..προσθέτουμε 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο , 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο και λίγο άνηθο που έχουμε κρατήσει..
Βάζουμε λίγο αλάτι - πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μας..
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 1/2 ώρα...
Μετά την μισή ώρα ρίχνουμε το μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο..αφήνουμε 15 λεπτά
Αν το φαγητό μας έχει πολύ νερό αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά..Τώρα ήρθε η ώρα να αυγοκόψουμε το φαγάκι μας!!! Ο τρόπος γνωστός..χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα μετά βάζουμε τον κρόκο και ρίχνουμε τον χυμό απο τα 2 λεμόνια...
Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλας ώστε να ζεσταθεί και να μη κόψει..Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα το κουνάμε να πάει παντού,αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το βγάζουμε από την φωτιά...

.........ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...