ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ αλεύρι πολύσπορο
- 2 φλ.τσ.χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος ( ο φούρνος μας είναι το καλύτερο σημείο)...Το ξεχνάμε για 1 ώρα ισως κ παραπάνω!!! Προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά ( ίσως να μη το πάρει όλο...) ανακατεύοντας ελαφρά έως να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που κολλάει πολύ στα χέρια!!!
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα ,σιλικόνης είναι η καλύτερη επιλογή αλλά αν δεν έχουμε βάζουμε λαδόκολλα..Βάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε με υγρά χέρια..
Το σκεπάζουμε και το ξεχνάμε αυτη την φορά για ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ!!
Οταν τα ζυμάρια δεν έχουν λευκό αλεύρι θέλουν την τριπλάσια ώρα φουσκώματος..
Το ψήνουμε στους 170 αέρα για 40 -45 λεπτά..
Το απολαμβάνουμε με το φαγητό μας ή άν το κόψουμε όταν κρυώσει σε λεπτές φέτες φτιάχνουμε υπέροχα και υγιεινά ΤΟΣΤ....!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου