εκτυπωση

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ Νο 2

 

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ Νο 2

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 500 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 βανίλιες
  • 200 γρ βούτυρο αγελάδος  ή κατσικίσιο
  • 30 γρ stevia  κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 90γρ σε αναλογία 1:1
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας ολικής

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλ.τσ. νερό
  • 1 βανίλια
  • 170 γρ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:1
  • 1/2 φλ.τσ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • φλούδες απο 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Πρώτα βράζουμε στο σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρόλα για 4 λεπτά
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ( δεν βγάζουμε ακόμα τις φλούδες πορτοκάλι)

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια μια πολύ σφιχτή μαρέγκα 
Τους κρόκους τους χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα μπολ μαζί με την στέβια

Ενώνουμε την σφιχτή μαρέγκα με το μείγμα κρόκους-στέβια ανακατεύοντας πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , την κρέμα γάλακτος μ βανίλιες , σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς έως να πήξει 
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. από το βούτυρο.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα  και μετά ρίχνουμε το μείγμα αυγών που έχουμε στο μπολ

Ανακατεύουμε πολύ καλά

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε όλο το ταψί ( 28 - 30 εκ) 
Απλώνουμε ένα φύλλο , ρίχνουμε με το πινέλο λιωμένο βούτυρο  (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ)  και ξανά φύλλο και βούτυρο

Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω και ρίχνουμε την κρέμα.
Γυρνάμε προς τα πάνω τα φύλλα που προεξέχουν , βουτυρώνουμε και στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα φύλλα όπως κάναμε με τα κάτω

Τέλος κόβουμε ή γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν , απλώνουμε από πάνω όσο βούτυρο μας έχει μείνει, χαράζουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει 170 αέρα για σχεδόν 1 ώρα



Όταν το βγάλουμε όπως είναι καυτό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι ( αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες πορτοκάλι)

Από πάνω ρίχνουμε αν θέλουμε λίγη κανέλα και όταν κρυώσει εντελώς απολαμβάνουμε
 το πιο νόστιμο , το πιο αφράτο γαλακτομπούρεκο με στέβια & τις μισές θερμίδες !!!

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...