Πανακότα βανίλια λάιτ με στέβια
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ φρέσκο άπαχο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 500 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 7 φύλλα ζελατίνας ( 14 γρ )
- 120 γρ κρυσταλλική στέβια με αναλογία 1:1 ( 1 κ.σ. στέβια=1 κ.σ ζάχαρη)
- 2 βανίλιες
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , στέβια , βανίλιες και το ζεσταίνουμε πολύ ανακατεύοντας συνεχώς έως να βγάλει ατμό (πριν φουσκώσει )
Το αποσύρουμε από την φωτιά στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος
Ενα τελευταίο ανακάτεμα και μοιράζουμε σε ποτήρια ή σε φόρμα
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πρίν απολαύσουμε το αγαπημένο μας εύκολο γλυκάκι χωρίς τύψεις!!
Από πάνω έβαλα μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη γεύση φράουλα και φρέσκια φράουλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου