εκτυπωση

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Μπακλαβαδάκια ολικής με στεβια !!



Μπακλαβαδάκια ολικής με στεβια !!

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία φύλλο ολικής 
  • 150 γρ βούτυρο αγελάδος + 100 γρ ελαιόλαδο
Για την γέμιση
  • 400 γρ καρυδόψυχα  ή  200 καρύδι και 200 αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. κανέλα 
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 70 γρ φρυγανιές ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
Για το σιρόπι
  • 400 ml νερό
  • 100 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
  • 1 κ.γλ. υγρή στεβια ( αναλογια 1:4 ή 1:5 ) 
  • 100 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου  ( + λίγη ακόμα αγαύη για το σερβίρισμα)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι γιατί το θέλουμε κρύο.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό , στεβια , κανέλα , γαρίφαλα ,υγρή στέβια και το μισό πορτοκάλι καλά πλυμένο  και κομμένο στα δύο ( με την φλούδα)

Βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά , το αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι αγαύης και 1 κ.σ. βούτυρο ανακατεύοντας καλά ( επειδή το σιρόπι με στεβια δεν πήζει γι αυτό βάζουμε το βούτυρο ωστε οταν κρυώσει να έχει μια μικρή πυκνότητα)

Το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να αφαιρέσουμε το πορτοκάλι και τα κανελογαρίφαλα

Ανάβουμε τον φούρνο μας αέρα στους 150 βαθμούς ή αντιστάσεις στους 170 

Τρίβουμε στο μούλτι της φρυγανιές ολικής να γίνουν σκόνη και αδειάζουμε σε ένα μπολ
Βάζουμε τα καρύδια και τα τρίβουμε όχι πολύ χοντρά αλλά ούτε και σκόνη
Τα αδειάζουμε και αυτά στο μπολ με την φρυγανιά.
Ρίχνουμε μέσα κανέλα, γαρίφαλο και στεβια.
Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη!!

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το λάδι στο ίδιο μπολ
( αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο βούτυρο ή μόνο ελαιόλαδο)

 Απλώνουμε στο πάγκο ένα φύλλο , με ένα πινέλο το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο-λάδι και πασπαλίζουμε με το μείγμα γέμισης



Ρολάρουμε το φύλλο



Τοποθετούμε το ρολάκι σε ταψί



Κάνουμε το ίδιο για όλα τα φύλλα ( η συσκευασία συνήθως εχει 6 ή 8 φύλλα ολικής)

Αφού ολοκληρώσουμε ρίχνουμε το βούτυρο που περίσσεψε από πάνω και τα κόβουμε σε κομμάτια

  
Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 1 ,5 με 2 ώρες ( 150 αέρα)

Οταν το βγάλουμε όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι ( αφού αφαιρέσουμε από μέσα το πορτοκάλι και τα κανελογαρίφαλα)  

Το αφήνουμε να σταθεί για 1 με 2 ώρες και ρίχνουμε από πάνω λίγο σιρόπι αγαύης 

Απολαμβάνουμε υπέροχα μπακλαβαδάκια με φύλλο  ολικής χωρίς ζάχαρη!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...