Μοσχαρίσια μπιφτέκια λαχανικών
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κολοκυθάκια
- 1 πράσο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα
- 2 καρότα
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε το πράσο , φρέσκα κρεμμυδάκια ,πιπεριά , μαϊντανό ,σκόρδο, δυόσμο και τα κόβουμε πάρα πολύ ψιλά στον δίσκο κοπής ( εναλλακτικά μπορούμε στο μούλτι)
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, μπέικιν, αυγό, γιαούρτι
Τρίβουμε μέσα τα κολοκυθάκια , καρότα και την ντομάτα
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 2 λεπτά τουλάχιστον!!
( βασικό για αφράτα μπιφτέκια το πολύ ζύμωμα )
Πλάθουμε μεγάλες μπάλες χωρίς να τις πατάμε και τοποθετούμε σε ταψί
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα αέρα 180 έως να πάρουν ωραίο χρώμα από την μια πλευρά και τα γυρνάμε από την άλλη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου