Λαζάνια με αλεύρι Ντινκελ και κιμά σόγιας-μανιταριών
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία λαζάνια Ντινκελ ολικής
- 6 μανιτάρια πλευρώτους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ.τσ κιμά σόγιας
- 1 φλ.τσ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- αλάτι - πιπέρι - μπαχάρια
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Βράζουμε τα λαζάνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 4 λεπτά ΜΟΝΟ
Τα σουρώνουμε και προαιρετικά τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανάκι και τα βάζουμε στο μούλτι να πολτοποιηθούν
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , το σκόρδο και τα μανιτάρια
Τα σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας , 2 κούπες νερό , αλάτι , πιπέρι , μπαχάρια και την σόγια αφού πρώτα την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό για 1 ώρα και έχουμε σουρώσει και στύψει καλά
Χαμηλώνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε και βράζουμε για 20 με 25 λεπτά
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά και να γίνει όπως κάνουμε τον κιμά!!
Ενα υπέροχο , γευστικό φαγητό για όλη την οικογένεια!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου