Soft Kings μπισκότα με βρώμη , χαρουπάλευρο και στέβια
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου ή 100 γρ βούτυρο + 100 λάδι καρύδας
- 100 γρ ( 1/2 φλ. τσ) κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ή 1,5 φλ.τσαγιού ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 200 γρ νιφάδες βρώμης ( 2 φλ.τσ)
ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 70 γρ αλεύρι ζεας ολικής
- σταφίδες ξανθές μια χούφτα
- καρύδι χοντροκομμένο μια χούφτα
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- 40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 25 γρ αλεύρι ζέας ολικής
- 50 γρ χαρουπάλευρο
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- χυμό απο μισό πορτοκάλι
- 60 γρ σοκολάτα με στεβια κομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο με την στέβια πολύ καλά για 3 λεπτά
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα , βανίλιες , αλάτι
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και το μπέικιν
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο
Στο ένα μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι ,σταφίδες και καρύδι
Ζυμώνουμε απαλά
Στο 2ο μείγμα προσθέτουμε αλεύρι και χαρουπάλευρο , σοκολάτα με στέβια σε μικρά κομματάκια , ξύσμα πορτοκάλι και τον χυμό απο μισό πορτοκάλι
Ζυμώνουμε απαλά
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας αέρα 180 βαθμούς
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε τα μπισκότα μας στρογγυλά πρώτα και μετά τα πατάμε να πάρουν το σχήμα
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στους 180 αέρα για 10 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ
Βγάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου