εκτυπωση

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Λαζάνια Ζέας με μανιτάρια & κρέμα τυριών

 

Λαζάνια Ζέας με μανιτάρια & κρέμα τυριών

 

 ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ Λαζάνια με αλεύρι Ζέας ολικής 
  •  4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 συσκευασία cotagge cheese 2,2% λιπαρά 
  • 3 κ.σ. τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ποτήρι γάλα ελαφρύ 1,5% λιπαρά
  • 1 φλ.καφέ λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι - πιπέρι -πάπρικα καπνιστή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για 3,5 - 4 λεπτά ( δεν θέλουν παραπάνω!!)
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο μούλτι το κότατζ με λίγο από το 1 ποτήρι γάλα και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει κρέμα ενώ σιγά-σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα  

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε πολύ δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , σκόρδο και το κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες , αλάτι - πιπέρι - πάπρικα καπνιστή

Αφού σοταριστούν όλα πολύ καλά  σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε λίγο ανακατεύοντας να εξατμιστεί 

Τώρα ρίχνουμε το μείγμα γάλα - κότατζ που έχουμε ετοιμάσει στο μούλτι και το τριμμένο τυρί

Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά και αφού  δέση τότε ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο και τα βρασμένα έτοιμα λαζάνια μας , ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως !!


Απόλαυση χωρίς πολλές ενοχές !!!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...