εκτυπωση

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ...!!!!



 ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ πολτό φράουλας
  • 30 γρ στέβια  κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
  • 1/2 κ.γλ χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ σκόνη ζελατίνης ή 1 φύλλο ζελατίνης 5 γρ ή 1 κ.σ σπόρους chia




 Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι

Τις κόβουμε στα 4 και τις πολτοποιούμε στο μούλτι πολύ καλά

Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και όταν αρχίσει να βράζει  προσθέτουμε την στέβια ανακατεύοντας πολύ καλά
 
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα

Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε 1 κ.σ κρύο νερό και διαλύουμε την σκόνη ζελατίνης

Αν επιλέξουμε να βάλουμε φύλλο ζελατίνης πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό και μετά αφού το στύψουμε το βάζουμε στην μαρμελάδα μας

Aν βάλουμε σπόρους chia το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τους ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας καλά..( φυσικά ΔΕΝ βάζουμε την ζελατίνη αφού βάλουμε τους σπόρους chia)

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο την φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και το μείγμα ζελατίνης

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και αδειάζουμε την μαρμελάδα μας σε βάζο

Οταν κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο να πήξη

Διατηρήτε στο ψυγείο για λίγες μέρες


 Αν επιλέξετε αντί για στέβια να βάλετε ζάχαρη καρύδας θα χρειαστείτε 120 γρ 
και ΔΕΝ θα βάλετε σκόνη ή φύλλο ζελατίνης

Θα διατηρηθεί περισσότερο στο ψυγείο αλλά θα έχει περισσότερες θερμίδες από το αν βάλετε στέβια..









 

 

 

......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...