εκτυπωση

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ..!!!!


 

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ..!!!



ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ αλεύρι βρώμης ( βρώμη περασμένη στο μούλτι )
  • 300 γρ αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 320 γρ χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ( 18 γρ)
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα


Σε ένα μπόλ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά

Ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς και το αφήνουμε 3 λεπτά
Σβήνουμε τον φούρνο

Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε τα 2 άλευρα μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα νερό+μαγια ανακατεύουμε καλά και τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο

Ζυμώνουμε για 2 λεπτά
Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και το βάζουμε στον ελαφρά ζεστό φούρνο
το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Πλάθουμε 1 μεγάλη λαγάνα ή 2 μικρές με το χέρι μας ή τον πλάστη

Σκεπάζουμε ξανά με την πετσέτα και το αφήνουμε στο φούρνο για άλλη 1 ώρα

Βρέχουμε ελαφρά την λαγάνα με το χέρι μας και την πασπαλίζουμε με σουσαμάκι 

Ψήνουμε στους 170 για 40 λεπτά 
Μια πολύ νόστιμη και υγιεινή λαγάνα....


ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...