ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ (ινδοκάρυδο) ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΦΡΟΣ...!!!!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ φαρίνα ( αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής ή κόκκινη φαρίνα)
- 1 φλ.τσ. λάδι ελαφρύ
- 2 φλ.τσ.νερό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 100 γρ ινδοκάρυδο + 50γρ για πάνω
- 3/4 φλ.τσ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3 ή 1 1/2 φλ τσ. ζάχαρη καρύδας
- 2 βανίλιες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την στέβια και με το σύρμα χτυπάμε καλά..προσθέτουμε το νερό - ξύδι - βανίλιες - καρύδα και τελευταία την φαρίνα ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι..
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170 αέρα...Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι ( μεσαίο μέγεθος) και ψήνουμε για 40-45 λεπτά..
Το γλυκό μας θα φουσκώσει και θα γίνει απίστευτα αφράτο!!!
Οταν βγεί απο τον φούρνο όπως είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με την καρύδα που έχουμε κρατήσει ( 50 γρ )
..............ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ..........
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου