(η σκόνη γάλα είναι μια ιδέα του Ακη Πετρετζίκη για να βγει το γιαούρτι μας γλυκό και πιο στραγγιστό)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την σκόνη ( ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί )σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μη πιάσει από κάτω..
Οταν φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας κατα διαστήματα περιμένουμε να κρυώσει τόσο ώστε αν βάζουμε το μικρό μας δάχτυλο να μπορούμε να μετράμε ως το 10 χωρίς να καιγόμαστε..
Μέχρι να κρυώσει ανάβουμε τον φούρνο μας στους 50 βαθμούς
Αφού έχει φτάσει στην σωστή θερμοκρασία βάζουμε σε μια κούπα λίγο από το γάλα μας και διαλύουμε μέσα το γιαούρτι..Εγώ έβαλα το παραδοσιακό με την πέτσα..βάλτε όποιο γιαούρτι γράφει "ζωντανό"
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό με το γιαούρτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το σύρμα..Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στον ζεστό φούρνο για 3 ώρες να μην κουνηθεί κα να μην την ενοχλήσει κανένας!! Καί για τις 3 ώρες ο φούρνος μας θα είναι αναμμένος στους 50 βαθμούς..
Μετά από 3 ώρες το βγάζουμε και βλέπουμε ότι έχει γίνει γιαούρτι!!!! αν το θέλετε πιο ξινό αφήστε το 5 ώρες..
Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ και στο ψυγείο αμέσως!!
Την άλλη μέρα θα έχει σφίξει πιο πολύ και θα απολαύσετε γιαούρτι ελαφρύ παραγωγής σας!!
- 2 κ.σ. (50γρ) γιαούρτι παραδοσιακό ( ζωντανό)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την σκόνη ( ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί )σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μη πιάσει από κάτω..
Οταν φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας κατα διαστήματα περιμένουμε να κρυώσει τόσο ώστε αν βάζουμε το μικρό μας δάχτυλο να μπορούμε να μετράμε ως το 10 χωρίς να καιγόμαστε..
Μέχρι να κρυώσει ανάβουμε τον φούρνο μας στους 50 βαθμούς
Αφού έχει φτάσει στην σωστή θερμοκρασία βάζουμε σε μια κούπα λίγο από το γάλα μας και διαλύουμε μέσα το γιαούρτι..Εγώ έβαλα το παραδοσιακό με την πέτσα..βάλτε όποιο γιαούρτι γράφει "ζωντανό"
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό με το γιαούρτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το σύρμα..Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στον ζεστό φούρνο για 3 ώρες να μην κουνηθεί κα να μην την ενοχλήσει κανένας!! Καί για τις 3 ώρες ο φούρνος μας θα είναι αναμμένος στους 50 βαθμούς..
Μετά από 3 ώρες το βγάζουμε και βλέπουμε ότι έχει γίνει γιαούρτι!!!! αν το θέλετε πιο ξινό αφήστε το 5 ώρες..
Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ και στο ψυγείο αμέσως!!
Την άλλη μέρα θα έχει σφίξει πιο πολύ και θα απολαύσετε γιαούρτι ελαφρύ παραγωγής σας!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου