εκτυπωση

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


 ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ...!!!!!


Υλικά

•   1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα (τις ρώγες)
•   50 γρ  στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
. 1 κ.γλ. υγρή στεβια ( 50 σταγόνες)
•  1,5  φλυτζ. τσαγιού νερό
•   1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

•   χυμό μισού λεμονιού
. λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
. 1 βανίλια
. 1/2 κ.γλ. σκόνη ζελατίνης ή 3 φύλλα ζελατίνης




Πλένουμε καλά τις  ρώγες σταφύλι και τις αραδιάζουμε σε κατσαρόλα..
Ρίχνουμε την στέβια ( 50 γρ στεβια σε αναλογία 1 προς 3 ή 150 γρ στεβια σε αναλογια 1 προς 1 )

Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και το αφήνουμε 2 ώρες
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα 1,5 φλ. τσαγιού νερό - το 1 κ.γλ. υγρή στέβια -  1 κλωνάρι αρμπαρόριζα και την βανίλια
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 15 λεπτά
Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε τον χυμό λεμόνι μαζί με  λίγο κρύο νεράκι και προσθέτουμε την σκόνη ζελατίνης ανακατεύοντας πολύ καλά

Αν βάλουμε φύλλα πρώτα τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό και μετά τα διαλύουμε σε 1 φλ.καφέ καυτό νερό  

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το καυτό σταφύλι ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και αποσύρουμε απο την φωτιά
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει πολύ καλά αφαιρούμε το κλωνάρι αρμπαρόριζας , προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αδειάζουμε σε βάζο με καπάκι και το οποίο διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα το πολύ 

Το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές σκέτο ή πάνω στο γιαούρτι μας !!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ











1 σχόλιο:

  1. Όταν λέτε 1 προς 3 τι εννοείτε;.. Βάζω ότι στεβια επιλέξω ανάμεσα στην υγρή με την κρισταλικη η και τις 2;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...