Τούρτα Ανανάς με γιαούρτι χωρίς ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία 250 γρ μπισκότα ολικής ή βρώμης χωρίς ζάχαρη
- 70 γρ λάδι καρύδας ή βούτυρο αγελάδος
- 1 κ.σ. κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
- 500 γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 συσκευασία 250 γρ morfat cream ( στο σιδερένιο κουτί) παγωμένη
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια σκόνη
- 10 γρ ζελατίνη ( 5 φύλλα των 2 γρ )
- 150 γρ εβαπορέ λάιτ
- 85 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
- 1 κονσέρβα ανανά σε χυμό χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μαζί με την 1 κσ στέβια
Ρίχνουμε το λάδι καρύδας ή το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά
Αδειάζουμε σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και στρώνουμε πολύ καλά πιέζοντας με τον πάτο ενός ποτηριού
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα για ακριβώς 5 λεπτά
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την κρέμα - μούς
Αδειάζουμε την morfat ( παγωμένη) στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει
Ρίχνουμε τα 85 γρ στέβια και σιγά - σιγά το εβαπορέ
Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά
Ρίχνουμε το γιαούρτι και την βανίλια
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας
Αδειάζουμε την κονσέρβα ανανά και από το υγρό που έχει μέσα ζεσταίνουμε πολύ καλά 1 φλ.καφέ και διαλύουμε μέσα τα μουσκεμένα φύλλα ζελατίνης ανακατεύοντας πολύ καλά
Ρίχνουμε και αυτο το μείγμα ζελατίνης στο μίξερ να χτυπηθεί για λίγο μαζί με την κρέμα και σταματάμε το μίξερ
Παίρνουμε τις μισές φέτες ανανά και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
Τις ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα
Αδειάζουμε την κρέμα στην φόρμα πάνω απο την βάση μπισκότο ( θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ) απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στο ψυγείο 6 ώρες τουλάχιστον
Με ένα μαχαίρι κάνουμε γύρω - γύρω το στεφάνι και το αφαιρούμε προσεκτικά
Γαρνίρουμε την τούρτα μας με τις υπόλοιπες φέτες ανανά και απολαμβάνουμε μια ελαφριά τούρτα χωρίς καθόλου ζάχαρη !!
Καλησπέρα! Όταν λέτε 1φλ.του καφέ ζουμί από την κονσέρβα ανανά, εννοείτε φλ.του ελληνικού καφέ ή κούπα;
ΑπάντησηΔιαγραφή