εκτυπωση

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Παντεσπάνι αφράτο (χωρίς αλεύρι) με κρέμα τυριού

 

Παντεσπάνι αφράτο (χωρίς αλεύρι) με κρέμα τυριού

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά ολόκληρα και 3 ασπράδια
  • 4 κ.σ. γιαούρτι λάιτ
  • 4 κ.σ. καρύδα ( ινδοκάρυδο )
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. άπαχο γάλα σε σκόνη ( πούδρα)
  • 1,5 κ.γλ. ( 70 σταγόνες ) υγρή στέβια (σε αναλογία 1:4 ή 1:5 ) 
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας άοσμο
  • προαιρετικά μια χούφτα ψιλοκομμένα φουντούκια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

  • 200 γρ Μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ γιαούρτι λάιτ
  • 4 κ.σ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
  • 10 σταγόνες υγρή στέβια
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα με στέβια διαλυμένη με 2 κ.σ. ζεστό νερό 

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι και τα χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα
Σε άλλο μπολ ενώνουμε καρύδα , σκόνη γάλα , κακάο , μπέικιν

Ρίχνουμε στην μαρέγκα την υγρή στέβια , βανίλια ,λάδι καρύδας ,κρόκους και γιαούρτι
Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε τα στερεά υλικά που ενώσαμε στο μπολ 

Με μια σπάτουλα και απαλές κινήσεις ανακατεύουμε απο κάτω προς τα πάνω και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά μόνο 

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας καλά με το σύρμα τυρί - γιαούρτι - γάλα - στέβια και αφού κρυώσει το παντεσπάνι την ρίχνουμε από πάνω 

Τελειώνουμε το γλυκό μας με την σως μαρμελάδας
Επιλέξτε μια γεύση μαρμελάδας με στέβια που προτιμάτε ( προτείνω φράουλα ή βερίκοκο ) αδειάστε σε μπολάκι 4 κ.σ. και προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι.
Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το πάνω στην κρέμα

Τρώγεται αμέσως ή κρύο και διατηρείτε στο ψυγείο   
Θα έλεγα οτι θυμίζει πολύ Τσίζ κέικ και όσοι το  αγαπούν ( όπως εγώ) θα λατρέψουν και  αυτό το γλυκό!!

Χωρίς καθόλου αλεύρι , χωρίς καθόλου ζάχαρη και με ελάχιστα λιπαρά απολαμβάνουμε ένα πανεύκολο γλυκό!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...