Υγιεινό Κέικ κολοκύθας με στέβια
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ πολτό βρασμένης κίτρινης κολοκύθας
- 1 αυγό + 4 ασπράδια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ φαρίνα ολικής ( αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 180 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:1 ή 70 γρ σε αναλογία 1:3
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ.τριμμένο γαρίφαλο
- 1/2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γλ. σκόνη τζίτζερ
- 3 κ.γλ. κανέλα σκόνη
- 3 κ.σ. σπασμένος λιναρόσπορος
- Αρωμα βουτυρου και άρωμα μέλι απο 30 σταγόνες
- 1/2 φλ.τσ. σταφίδες ξανθές
- 1/2 φλ.τσ.καρυδόψυχα
- 1/2 φλ.τσ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται μιξερ!!
Είναι ένα κέικ απίστευτα αφράτο και μυρωδικό που θα λατρέψετε
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα
Την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει και βράζουμε για 25 λεπτά
Σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέσα στο σουρωτήρι ώστε
Ζυγίζουμε και κρατάμε 400 γρ πουρέ κολοκύθας που το βάζουμε σε ένα μπολ
Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής με τελευταία την φαρίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ελαφρώς λαδωμένη
Ψήνουμε στους 180 αέρα για 35 - 40 λεπτά
Βγάζουμε το έτοιμο ψημένο κέικ από την φόρμα και επιλέγουμε την επικάλυψη του
Μπορούμε να το αφήσουμε σκέτο , με απαλή επίστρωση μαρμελάδας με στέβια , με άχνη στέβια ή με σοκολάτα
Εγώ επέλεξα την σοκολάτα την οποία φτιάχνω μόνη μου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου