εκτυπωση

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Τούρτα - πάστα σοκολατίνα

Τούρτα - πάστα σοκολατίνα 

 ΥΛΙΚΑ

Για την βάση παντεσπάνι χωρίς αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη ( πούδρα) άπαχο γάλα , το κακάο . βανίλιες , μπέικιν , αλάτι
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα ασπράδια και τα χτυπάμε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα
Προσθέτουμε τον έναν κρόκο και το λάδι καρύδας ανακατεύοντας απαλά

Τώρα θα ρίξουμε από το μπολ τα στερεά υλικά που ενώσαμε πριν και με μια σπάτουλα θα ανακατέψουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι για τούρτα καλυμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε έτοιμο προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα για 10 λεπτά μόνο ( όχι παραπάνω)

Υλικά για την μούς σοκολάτα

  • 150 γρ βιολογικό βούτυρο κακάο 7elements 
  • 100 γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή εβαπορέ λάιτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ( προσοχή να μη κάψει) και αποσύρουμε από την φωτιά
Προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας , βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα 
Θα δείτε οτι σε αυτή την φάση είναι σαν ρευστή καραμέλα!!
Ρίχνουμε το κακάο , ανακατεύουμε και τελειώνουμε με την παγωμένη κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι χωρίς αλεύρι ρίχνουμε την μούς σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

 ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τελειώνουμε την τούρτα μας λιώνοντας 200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια μαζί με 100 γρ εβαπορέ λάιτ αδιάλυτο.
Ανακατεύουμε καλά και όταν λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας την τελευταία στρώση γκανάζ

Τοποθετούμε ψυγείο

Μετά από 1 ώρα με την βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε το στεφάνι της φόρμας και γαρνίρουμε την τούρτα σοκολάτας με κερασάκια ή τριμμένη σοκολάτα 




      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...