Μαγειρίτσα μανιταριών ( φρικασέ)
ΥΛΙΚΑ
- 8 με 10 μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 2 μαρούλια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνιθος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
- χυμός απο 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο , κρεμμύδι ξερό , σκόρδο και τα μανιτάρια σε φετούλες
Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα , άνηθο ψιλοκομμένο και τα μαρούλια κομμένα σε μικρά κομμάτια
Τα σοτάρουμε όλα μαζί και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό
Βράζουμε για 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε τον χυμό από 2 λεμόνια
Χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και πασπαλίζουμε το κορν φλάουρ μέσα στην μαρέγκα
Συνεχίζουμε το χτύπημα και παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα
( δεν θέλουμε να έχουν μείνει πολλά ζουμιά !!!) το ρίχνουμε στην μαρέγκα ανακατεύοντας και μετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με γρήγορες κινήσεις να πάει παντού
Βράζουμε ακόμα για 1 λεπτό και το αποσύρουμε από την φωτιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου