εκτυπωση

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Μαγειρίτσα μανιταριών ( φρικασέ )


Μαγειρίτσα μανιταριών  ( φρικασέ)

ΥΛΙΚΑ

  • 8 με 10 μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 2 μαρούλια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνιθος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • χυμός απο 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο , κρεμμύδι ξερό , σκόρδο και τα μανιτάρια σε φετούλες
Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα

Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα , άνηθο ψιλοκομμένο και τα μαρούλια κομμένα σε μικρά κομμάτια

Τα σοτάρουμε όλα μαζί και ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό
Βράζουμε για 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε τον χυμό από 2 λεμόνια

Χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και πασπαλίζουμε το κορν φλάουρ μέσα στην μαρέγκα
Συνεχίζουμε το χτύπημα και παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα 
( δεν θέλουμε να έχουν μείνει πολλά ζουμιά !!!) το ρίχνουμε στην μαρέγκα ανακατεύοντας και μετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με  γρήγορες κινήσεις να πάει παντού 

Βράζουμε ακόμα για 1 λεπτό και το αποσύρουμε από την φωτιά


Ενα υπέροχο υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...