Σπιτικά σοκολατάκια ferrero χωρίς ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ για 25 με 30 σοκολατάκια
- 100 γρ σκόνη (πούδρα ) άπαχο γάλα
- 50 γρ κακάο
- 80 γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας της 7elements
- 100 γρ ζεστό νερό
- 50 γρ βιολογικό μαγειρικό ( άοσμο ) λάδι καρύδας 7elements λιωμένο
- 200 γρ φουντούκια
- 200 γρ σοκολάτα γάλακτος φουντούκι ή αμυγδάλου με στεβια ή dark
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο μούλτι
Κάνουμε λίγα χτυπήματα διακεκομμένα και τα τρίβουμε να είναι χοντροκομμένα!!
Ζεσταίνουμε τα 100 γρ νερό και το αδειάζουμε σε μπολ
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά να λιώσει
Προσθέτουμε την πούδρα άπαχο γάλα , κακάο , λάδι καρύδας και χτυπάμε με σύρμα ή ραβδομπλέντερ πάρα πολύ καλά και γρήγορα
Ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι ( κρατάμε λίγο ) και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
Το βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι γλ. παίρνουμε κουταλιές
Κάνουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στο τριμμένο φουντούκι που κρατήσαμε
Τα τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα και τα βάζουμε κατάψυξη για 10 λεπτά
Λιώνουμε σε μπεν μαρι ή σε μικροκύματα την σοκολάτα γάλακτος αμυγδάλου ή με φουντούκια ή dark με στεβια
Βγάζουμε από τη κατάψυξη τα ferrero μας και βουτάμε ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα
Με 2 πιρούνια τα βγάζουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα
Τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα και . . . . ΕΤΟΙΜΑ !!
Νόστιμα , υπέροχα σοκολατάκια ferrero χωρίς ζάχαρη και πολλά λιπαρά, απόλαυση για μια υγιεινή διατροφή!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου