ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ ωμά αμύγδαλα
- 100 γρ καρύδι
- 200 γρ μπισκότα ολικής ή βρώμης χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ σκόνη ( πούδρα ) άπαχο γάλα
- 50 γρ κακάο
- 100 γρ νερό
- 40 γρ κονιάκ
- 60 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
- 2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
- 30 γρ λάδι καρύδας ( άοσμο ) ή βούτυρο κακάο
- 5 σταγόνες άρωμα ferrero ( προαιρετικά )
- 200 γρ σοκολάτα με στέβια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κόβουμε αμύγδαλα και καρύδια ( χοντροκομμένα )
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την στέβια
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και μέσα ρίχνουμε κακάο , γάλα σκόνη , κανέλα , βανίλια
κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο ,το λάδι καρύδας λιωμένο και τα καρύδια - αμύγδαλα
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας και γάντι ζυμώνοντας απαλά το μείγμα
Στρώνουμε στον πάγκο μας αλουμινόχαρτο και από πάνω μεμβράνη
Αδειάζουμε το μείγμα ( να ακουμπάει στην μεμβράνη)
Το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το κάνουμε μπαστούνι
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με την μεμβράνη και το κόβουμε φετούλες
Λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα με στέβια και βουτάμε ένα - ένα κομμάτι με την βοήθεια ενός πιρουνιού
Ακουμπάμε το κάθε κομμάτι σε ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο κάθε κομμάτι και απολαμβάνουμε υπέροχες καριόκες χωρίς ζάχαρη , χωρίς βούτυρο !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου