Γαριδομακαρονάδα ολικής με κουρκουμά & κρέμα τυριού
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ λαζάνια ή χυλοπίτες ολικής
- 250 γρ γαριδούλες κατεψυγμένες μικρές καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ.γλ. κουρκουμά σκόνη
- 1 ντομάτα
- αλάτι - πιπέρι - καυτερή πάπρικα
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες ολικής για ακριβώς 3 λεπτά
(δεν θέλουν παραπάνω τα ζυμαρικά της συγκεκριμένης εταιρίας)
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
Σε ένα τηγάνι Γουοκ βάζουμε το ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα
Σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη , αλάτι , πιπέρι , πάπρικα και τις γαρίδες όπως είναι κατεψυγμένες ( δεν τις ξεπαγώνουμε)
Ανακατεύουμε καλά , σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 5 λεπτά ( Δεν προσθέτουμε νερό , αρκεί αυτό που θα βγει από το κατεψυγμένο γαριδάκι)
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι , τον κουρκουμά και 1 φλ.τσ. νερό
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και το ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι ανακατεύοντας
Αφήνουμε χωρίς καπάκι και σε μέτρια φωτιά να δέσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Σε 1 λεπτό είναι έτοιμο !!
Τώρα θα ρίξουμε μέσα τις χυλοπίτες ολικής και θα ανακατέψουμε πολύ καλά
Έτσι θα ρουφήξουν οι χυλοπίτες μας όλη την γεύση και τα αρώματα της σάλτσας μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου