Νηστίσιμοι κουραμπιέδες με Ζέας ολικής & στέβια άχνη
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ.τσ. λάδι
- χυμός από μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. στέβια κρυσταλλική 1:3
- Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 1 κσ. ανθόνερο
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 1 φλ.τσ. ( ίσως και λίγο ακόμα ) φαρίνα ολικής ή αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1 ,5 φλ.τσ. αλεύρι Ζέας ολικής
- Αχνη στέβια
- 1 φλ τσ. αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά
Οταν κρυώσουν τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι μαζί με τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 3 λεπτά
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι , βανίλιες , ανθόνερο , ξύσμα πορτοκάλι και σταματάμε το μιξερ.
Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλεύρι ζέας μαζί με το μπέικιν
Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και ρίχνουμε το άλλο αλεύρι ( ή την φαρίνα ολικής )
Πλάθουμε μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 170 αέρα για 20 με 25 λεπτά
Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και να σφίξουν ( μη τους βγάλετε ζεστούς γιατί θα διαλυθούν!!
Πασπαλίζουμε με άχνη στέβια και απολαμβάνουμε υπέροχα κουραμπιεδάκια λαδιού νηστίσιμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου