εκτυπωση

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (τραγανοί όπως οι τηγανιτοί)

ΥΛΙΚΑ (για 18 κεφτεδες) — 1 συσκευασια αναμοικτα κατεψυγμενα λαχανικα 250γρ (οχι με καλαμποκι κ πατατα)
1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο και στυμενο καλα— 1 κολοκυθακι τριμενο— 1 αυγο— 2 κ.σ. ελαιολαδο— δυοσμο— ανιθο— αλατι— πιπερι— σιμιγδαλι ψιλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ— βραζουμε τα αναμεικτα λαχανικα. Τριβουμε κρεμμυδι κ κολοκυθι και τα στιβουμε πολυ καλα. Ψιλοκοβουμε δυοσμο— ανιθο.
Αφου βρασουν τα αναμεικτα τα σουρωνουμε πιεζοντας να φυγουν ολα τα υγρα και να λιωσουν ελαφρα.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε. Σε ενα μπωλ βαζουμε το σιμιγδαλι παιρνουμε μια κουταλια απο το μειγμα και το πλαθουμε με τα χερια μας σαν κεφτεδακι και το βουταμε στο σιμιγδαλι ωστε οταν ψηθη να κανει υπεροχη κ τραγανη κρουστα
Σε ενα ταψι με λαδοκολα απλωνουμε τα κεφτεδακια μας και ψηνουμε στους 200 αερα εως να παρουν ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα
Συνοδευουμε με σαλατα ντοματα— αγγουρι— πιπερια— φετουλα..Καλη σας ορεξη με τους πιο υγιεινους κεφτεδες!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...