εκτυπωση

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΙΚ με αρωμα ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ μαζι με λαιτ ΜΕΡΕΝΤΑ!!!!....φυσικα χωρις ζαχαρη και με αλευρι ολικης..!
ΥΛΙΚΑ— 1 φαρινα ολικης— 4 αυγα ( 2 ολοκληρα κ 2 ασπραδια) — 3 κ.σ.ελαολαδο— 3 κ.σ. βουτηρο λαιτ ( ή ταχινι)— 1 κεσεδακι γιαουρτι 2%— 1 (απο το κεσεδακι) γλυκαντικο slim line ή αλλο γλυκαντικο— 1 βανιλια σκονη— μια πρεζα αλατι— 1 κ.σ στιγμιαιο καφε με γευση καραμελα διαλυμενο σε 2 κ.σ. νερο
ΜΕΡΕΝΤΑ— 5 κ.σ. σκονη κακαο— 4 κ.σ. γλυκαντικο stevia (ή αλλο γλυκαντικο) — 1 κ.σ. ταχινι ή βουτηρο λαιτ— 3— 4 κ.σ.εβαπορε λαιτ

Χτυπαμε στο μιξερ το βουτηρο (ή ταχινι) με το λαδι και το γλυκαντικο για μερικα λεπτα.
Βαζουμε τα αυγα και συνεχιζουμε το χτυπημα για 3 λεπτα. Σιγα— σιγα προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο την φαρινα και συνεχιζουμε το χτυπημα για 2— 3 λεπτα. Προσθετουμε την φαρινα ολικης και ανακατευουμε απαλα με σπατουλα.
Φτιαχνουμε την μερεντα βαζοντας σε ενα μπωλ ολα τα υλικα και χτυπαμε με το συρμα ριχνοντας σιγα— σιγα το εβαπορε εως να παρει την υφη μερεντας (ισως παρει λιγοτερο ή περισοτερο εβαπορε)
Λαδωνουμε ελαφρα και αλευρωνουμε μια φορμα.
Βαζουμε κουταλιες το μειγμα κεικ το μισο. Απο πανω βαζουμε κουταλιες την μερεντα και τελειωνουμε παλι με κουταλιες το υπολοιπο μειγμα κεικ. Ψηνουμε στους 160— 170 αερα για 50 με 60 λεπτα
...................καλη σας απολαυση................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...