εκτυπωση

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΛΑΙΤ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ λαιτ με πενες ολικης

ΥΛΙΚΑ— 1 /2 κιλο κιμας απαχος μοσχ.— 1 /2 πακετο πενες ολικης— 1 κρεμμυδι— 1 σκ.σκορδο— 1 τριμμενη ντοματα— κανελα— γαρυφαλο— μοσχοκαρυδο— αλατι— πιπερι— 3 φλ.τσ.γαλα 0%— 1 /2 φλ.τσ.αλευρι— 1 αυγο— 1 κ.γλ.βουτυρο— 2 κ.σ.τυρι λαιτ τριμμενο
Βραζουμε τις πενες και τις σουρωνουμε.Δεν λαδωνουμε και τα βαζουμε στο ταψι.
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε 1κ.σ.νερο κρεμμυδι— σκορδο και το αχνιζουμε. Ριχνουμε κ τον κιμα τον ψιχουλιαζουμε με το πηρουνι και τσιγαριζονται ολα μαζι εως να παρουν πιο σκουρο χρωμα. Ποτε στον κιμα δεν βαζω λαδι γιατι οσο απαχος κ να ειναι παντα βγαζει αυτο το ελαχιστο που ειναι αρκετο για να τσιγαριστη. Οταν ειναι ετοιμος ριχνουμε την τριμμενη ντοματα— αλατι— πιπερι— κανελα— γαρυφαλο και νερακι για να βρασει. Μετα 1 /2 ωρα ειναι ετοιμος και το ριχνουμε στο ταψι πανω απο τα μακαρονια.
ΜΠΕΣΑΜΕΛ— σε μια κατσαρολα ριχνω εκτος φωτιας το γαλα— αλευρι— αλατι— αυγο τα ανακατευω καλα με το συρμα και τα βαζω στη φωτια ανακατευοντας συνεχως εως να δεση και να γινει ωραια κρεμα. Κατεβαζω απο την φωτια κ ριχνω βουτηρο κ την 1 κ.σ.τυρι
Ριχνω και την μπεσαμελ πανω απο τον κιμα τελειωνω με την αλλη 1 κ.σ.τυρι και ψηνω στους 180 εως να παρει χρωμα.
Αυτη η συνταγη οπως καταλαβαινετε εχει τις μισες θερμιδες απο το κανονικο γινεται πεντανοστιμο και τη συνταγη αυτη την δοκιμασα πριν πολλα χρονια μετα απο μια συζητηση που ειχα με την διαιτολογο του νοσοκομειου παιδων αγ.σοφια για το πως θα μαγειρευω πια με ελαχιστα λιπαρα και ολη την γευση οταν ο διαβητης μας χτυπησε την πορτα..Δοκιμαστετο και ειμαι σιγουρη πως θα σας αρεσει
....................καλη σας απολαυση.............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...