εκτυπωση

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ ρεβύθια χοντρά
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.γλ. κύμινο ( του πάει πολύ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  λίγο θυμάρι
  • αλάτι - πιπέρι ( έβαλα καγιέν πιπέρι)
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. νερό

 Η διαδικασία αρχίζει απο την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι όπου βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό
Το βράδυ χύνουμε το νερό και ξαναβάζουμε βραστό νερό...
Την επόμενη μέρα το πρωί χύνουμε το νερό και προσθέτουμε απο την βρύση αυτή την φορά 
( όχι βραστό) και τα αφήνουμε  έως να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά..
Αφού λοιπόν ψιλοκόψουμε όλα τα υλικά μας σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα λιώνουμε στο μούλτι μισά την μιά φορά και ξανά τα υπόλοιπα..
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά

 Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι μείγμα το πιέζουμε με το χέρι μας και αφήνουμε τις κουταλιές αυτές στη λαδόκολλα..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 15 λεπτά ( όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν)
Ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού για να τα συνοδέψουμε 

1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. ελαιόλαδο - αλάτι - άνηθο - λίγες σταγόνες ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά


  Οταν βγουν από τον φούρνο σερβίρουμε μαζί με την σως και απλά...βουτάμε και....απολαμβάνουμε!!!!!!!!!
Είναι η πρώτη φορά που τα φτιάχνω και ομολογώ ότι είναι υπέροχοι!!!!

 ......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...