ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ( τούρτα ) ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..( χωρίς βούτυρο)
ΥΛΙΚΑ ( για το παντεσπάνι )
- 1 αυγό και 2 ασπράδια
- 2 κ.σ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1. 3
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. φαρίνα ολικής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ( για το σιρόπι)
- 1/2 κούπα ( 120 γρ) βραστό νερό
- 2 κ.σ. στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1. 3
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γλ. κακάο
ΥΛΙΚΑ ( για την κρέμα )
- 70 γρ εβαπορέ λάιτ
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. stevia κρυσταλλική 1. 3
- 1/2 φλυτζάνι φιλέ αμυγδάλου
ΥΛΙΚΑ ( για την γκανάζ)
- 120 γρ μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
- 70 γρ εβαπορέ λάιτ
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα..
Τα αφήνουμε στην
άκρη και σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι τον κρόκο με την
στέβια ,το λάδι , βανίλια , κακάο και προσθέτουμε εναλλάξ την φαρίνα και
την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά απο κάτω προς τα πάνω.
Βάζουμε το
μείγμα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10
λεπτά μόνο..!!!
Βράζουμε το νεράκι και εκτός φωτιάς διαλύουμε μέσα την
στέβια , κακάο
κονιάκ και βανίλια ανακατεύοντας πολύ
καλά...Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με οδοντογλυφίδα..
Ρίχνουμε αμέσως το σιρόπι μας και το αφήνουμε 1/2 ώρα
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική άπαχη κρέμα ( στην κονσέρβα ) μαζί με την στέβια κ την βανίλια ρίχνοντας σιγά-σιγά το εβαπορέ....σε 3 λεπτά θα έχουμε μια πολύ αφράτη σαντυγί!!
Εκτός μίξερ βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφρά..
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας και έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι βάζουμε την κρέμα από πάνω ( κρατάμε λίγο για το ντεκόρ) και το βάζουμε ψυγείο για 1/2 ώρα..
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να φτάσει σε σημείο βρασμού
Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά....
όταν λιώσει εντελώς βάζουμε την αγαύη ανακατεύουμε και έχουμε μια τέλεια γκανάζ!!
Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα στο ταψάκι μας και απλώνουνε απαλά.....
Γαρνίρουμε το γλυκό μας με φιλέ αμυγδάλου και λίγο από την κρέμα που φυλάξαμε
Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το απολαύσουμε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου