ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ & ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
2 φλ.καφέ πλιγούρι
3 κ.σ.ψιλοκομμένο άνιθο
3 κ.σ.ψιλοκομμένο μαιντανό
λίγο δυόσμο - αλάτι-πιπέρι
χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι
2 αυγά
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο+3 κ.σ. ακόμα
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλ.καφέ πλιγούρι
3 κ.σ.ψιλοκομμένο άνιθο
3 κ.σ.ψιλοκομμένο μαιντανό
λίγο δυόσμο - αλάτι-πιπέρι
χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι
2 αυγά
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο+3 κ.σ. ακόμα
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Σε ενα μπόλ βάζουμε 1 ποτήρι βραστό νερο και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά και το σουρώνουμε.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά και το σουρώνουμε.
Βάζουμε
τον κιμά κοτόπουλο - πλιγούρι ( αφού το έχουμε σουρώσει )-
κρεμμύδι-σκόρδο-άνιθο-μαιντανό-δυόσμο-το ένα αυγό-αλάτι-πιπέρι-3 κ.σ.
ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό μαζί με το 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο-αλάτι και πιπέρι να βράσουν.
Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια και αφού έχει βράσει το νερό τα ρίχνουμε μέσα
Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια και αφού έχει βράσει το νερό τα ρίχνουμε μέσα
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για 45 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε με το 1 αυγό και το χυμό λεμόνι
Ενα υπέροχο φαγάκι τελείως διαφορετικό απο τα κλασικά γιουβαρλάκια , πολύ λάιτ και απίστευτα νόστιμο και υγιεινό!!
................ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ...................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου