εκτυπωση

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΠΙΤΣΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΑΙΤ..!!!

 ΠΙΤΣΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΑΙΤ..!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο ελαφρύ
  • 1 φλ. καφέ λάδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ( 20γρ) ξηρή μαγιά
  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι σίκαλης ή ολικής





ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
Σάλτσα
  • 2 τριμμένες ντομάτες ή 1/2 φλ.τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας τύπου πουμαρό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη 

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ τυρί λάιτ τριμμένο έως 10% λιπαρά

Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά και το γάλα αφού το έχουμε ζεστάνει ελαφρά ( προσοχή να μη κάψει..)
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να διαλυθεί και ρίχνουμε το 1 φλ. τσαγιού αλεύρι..
Ανακατεύουμε απαλά , σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα
Μετά απο μισή ώρα ρίχνουμε και το άλλο  1 φλ.τσ. αλεύρι , το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά..
Θα κολλάει στα χέρια αλλά αυτό θέλουμε!!
Τέλος ρίχνουμε το 1 φλ.καφέ λάδι ζυμώνουμε , πλέων δεν κολλάει και έχουμε μια υπέροχη ζύμη

Σε ενα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το ζυμάρι καλά

Ετοιμάζουμε την σάλτσα βάζοντας μέσα στη ντομάτα αλάτι-πιπέρι-ρίγανη ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω στο ζυμάρι να πάει παντού..( δεν την βράζουμε!!)

Σε ενα μπολ έχουμε βάλει τις φετούλες απο το κολοκυθάκι - το κρεμμύδι και την πιπεριά
ρίχνουμε λίγο αλατάκι - ρίγανη ή βασιλικό - και ελάχιστο λαδάκι ..

Ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω στην πίτσα

Βάζουμε στο φούρνο στους 170 αέρα για 10 με 15 λεπτά

Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε απο πάνω το τυράκι

Ξαναβάζουμε στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά και .....έτοιμη!!!!

Απίστευτα νόστιμη και...ΣΟΥΠΕΡ ΛΑΙΤ..!!!!


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...