ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ (με στεβια)
ΥΛΙΚΑ4 κ.σ. ελαιολαδο
3 κουπες σιμιγδαλι χονδρο ( 1 κούπα = 200γρ )
5 κουπες νερο
2 κ.γλ υγρη στεβια
1 κ.γλ. κανελα—
3 κ.σ.σταφιδες(αν θελετε)
1 δοση μερεντα ( 1 κουπα κακαο— 20 σταγονες υγρη στεβια— 3— 4 κ.σ.εβαπορε λαιτ— 1 κ.σ.ταχινι ή φυστικοβούτυρο....ολα μαζι με πολυ καλο χτυπημα εως να παρει την υφη της μερεντας)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Το ανακατεύουμε συνεχώς πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε πιο χαμηλή έως να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.
Σε ενα μπολ βάζουμε το νερό (κρύο) — στεβια— κανέλα και ανακατεύουμε καλα .
Αν θέλουμε βάζουμε μέσα τις σταφίδες
Οταν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα νερού.
Το ξαναβαζουμε στη φωτια και αφηνουμε να πηξει ανακατευοντας συνεχως. Αφου πηξει το αφηνουμε να κρυωση λιγο
Σε μια φόρμα βάζουμε την μισή ποσότητα και με 1 κουτάλι το γεμίζουμε στα πλαϊνά και κάτω αφήνοντας στο κέντρο κενό ώστε να βάλουμε την μερεντα.
Γεμίζουμε λοιπόν με μερεντα και από πάνω το σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά.
Η δόση αυτή βγάζει μια μεγάλη φόρμα ή 2 πιο μικρές
Το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και μετα φτιάχνουμε μια πιο αραιή μερέντα και ρίχνουμε απο πάνω για σως!!!
Το ανακατεύουμε συνεχώς πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε πιο χαμηλή έως να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.
Σε ενα μπολ βάζουμε το νερό (κρύο) — στεβια— κανέλα και ανακατεύουμε καλα .
Αν θέλουμε βάζουμε μέσα τις σταφίδες
Οταν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα νερού.
Το ξαναβαζουμε στη φωτια και αφηνουμε να πηξει ανακατευοντας συνεχως. Αφου πηξει το αφηνουμε να κρυωση λιγο
Σε μια φόρμα βάζουμε την μισή ποσότητα και με 1 κουτάλι το γεμίζουμε στα πλαϊνά και κάτω αφήνοντας στο κέντρο κενό ώστε να βάλουμε την μερεντα.
Γεμίζουμε λοιπόν με μερεντα και από πάνω το σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά.
Η δόση αυτή βγάζει μια μεγάλη φόρμα ή 2 πιο μικρές
Το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και μετα φτιάχνουμε μια πιο αραιή μερέντα και ρίχνουμε απο πάνω για σως!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου