εκτυπωση

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΛΥΚΙΑ..αλλά χωρίς ζάχαρη!!!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΛΥΚΙΑ...αλλά χωρίς ζάχαρη!!! με πράσινο μήλο και στέβια

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια
  • 1 πράσινο μήλο ( ξυνόμηλο )
  • 1 κ.σ. ( 12 γρ ) stevia σε αναλογία 1:3   ή   2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας    ή   30 σταγόνες υγρή στέβια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • μια πρέζα γαρίφαλο
  • 1 φλ.καφέ νερό
  • μια πρέζα αλάτι 
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά το μήλο , αφαιρούμε το εσωτερικό του και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες 

Βάζουμε σε αντικολυτικό τηγάνι  τύπου τεφάλ τις φετούλες μήλου και ρίχνουμε στέβια - κανέλα  γαρίφαλο - νερό

Το αφήνουμε 1 με 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και το αδειάζουμε σε ενα πιάτο
Με ενα χαρτί καθαρίζουμε το τηγάνι μας ρίχνουμε 4-5 σταγόνες λάδι και το βάζουμε ξανά στη φωτιά

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό με τα ασπράδια και μια πρέζα αλάτι

Ρίχνουμε την ομελέτα μας στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και οταν ψηθεί απο την 1 μεριά την γυρνάμε προσεκτικά και απο την άλλη

Ρίχνουμε τα μήλα που φτιάξαμε πρν απο πάνω και σε 1 λεπτό την διπλώνουμε και την σερβίρουμε στο πιάτο μας

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλα  και μαυροκούκι




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...