εκτυπωση

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΚΑΚΙΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΝΕΛΑΣ.!!! χωρίς ζάχαρη - χωρίς καθόλου λιπαρά




ΚΕΚΑΚΙΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΝΕΛΑΣ.!!! 

χωρίς ζάχαρη - χωρίς καθόλου λιπαρά

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ

  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ( 20γρ ) στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3  ή  50 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 200 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 φλ. τσ. αλεύρι βρώμης ( νυφάδες βρώμης περασμένες απο το μούλτι)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. σταφίδες ξανθές ή καρύδι ψιλοκομμένο


Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το αλάτι και την στέβια και τα χτυπάμε με το σύρμα

Προσθέτουμε το γιαούρτι , την βανίλια , κανέλα , γαρίφαλο  και τέλος το αλεύρι βρώμης που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και ρίχνουμε ( προαιρετικά ) τις σταφίδες - καρύδια

Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ( βγαίνουν 10 μεσαία φορμάκια) τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 20 με 25 λεπτά


ΓΛΑΣΟ ΚΑΝΕΛΑΣ 

ΥΛΙΚΑ
  • 5 κ.σ. γάλα σκόνη αποβουτυρωμένο ( αν είναι σε κόκκους περάστε το από το μούλτι)
  • 3 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 κ.σ. υγρή στέβια 
  • 1 κ.σ. κοφτό κανέλα σκόνη
  • 1 βανίλια
Σε ενα μπολ βάζουμε τη σκόνη γάλα , κανέλα , βανίλια , στέβια ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις 3 κ.σ. βραστό νερό

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα 

Αφήνουμε 1/2 ώρα να πήξει και ...ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΝΕΛΑΣ  είναι έτοιμο!!!

Αφού έχουν κρυώσει τα κεκάκια μας τα περιχύνουμε με το γλάσο μας αν θέλουμε λίγη έξτρα κανέλα απο πάνω και τα απολαμβάνουμε

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...