ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ..!!!
( χωρίς ρύζι )
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος ή από κοτόπουλο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνιθο
- 1 κ.γλ. δυόσμος ξερός
- 1 αυγό
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο + 2 κ.σ.
- 1/2 λάχανο
- 3 γεμάτες κουταλιές σούπας γιαούρτι 2% ( 1 στον κιμά + 2 για αυγόκομμα)
- χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά - αλάτι - πιπέρι - μαιντανό - άνηθο - δυόσμο - αυγό
1 κ.σ. γιαούρτι - σκόρδο ψιλοκομμένο - 2 κ.σ. ελαιόλαδο - και το 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπαλάκια οπου θα τα αφήσουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό - αλάτι - πιπέρι - τον κύβο λαχανικών και το 1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
Οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το 1/2 λάχανο χονροκομμένο και το 1 κρεμμύδι σε φετούλες
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τα μπαλάκια κιμά που είχαμε φτιάξει και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά
Θα πρέπει να έχει λίγα υγρά το φαγητό μας ( αν δεν έχει προσθέτουμε λίγο νεράκι) και τώρα ρίχνουμε τις 2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι και τον χυμό από τα λεμόνια ( σε μπολάκι το γιαούρτι προσθέτουμε λίγο ζεστό ζουμάκι απο το φαγητό μας και χτυπάμε με σύρμα να ζεσταθεί , μετά το λεμόνι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα)
Ανακατεύουμε ελαφρά , βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα έως να δέσει , να χυλώσει ( με το γιαούρτι γίνεται το τέλειο δέσιμο του φαγητού!! ) και το φαγάκι μας είναι έτοιμο!!!
Λατρεύω τους λαχανοντολμάδες όμως είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό και θέλει χρόνο!!
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας έχει περισσέψει λάχανο που κόβετε για σαλάτα φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!
Δεν χρειάζεται αυγόκομμα με το γιαούρτι γίνεται απίθανο...
Κανείς δεν θα καταλάβει οτι το έχετε βάλει γιατι κάνει μια υπέροχη κρέμα και δεν αφήνει γεύση γιαουρτιού!!
Θα είναι το μικρό μυστικό σας!!
Μη ξεχάσετε να βάλετε λίγο περισσότερο πιπέρι...του πάει πολύ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου