εκτυπωση

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΖΥΜΗ ΟΛΙΚΗΣ-ΒΡΩΜΗΣ





ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΖΥΜΗ ΟΛΙΚΗΣ-ΒΡΩΜΗΣ

 

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

  • 150 γρ βρώμη ή πίτουρο βρώμης
  • 200 γρ αλεύρι ολικής
  • 150 γρ χλιαρό γάλα ελαφρύ 
  • 8 γρ ( 1 φακελάκι ) ξηρή μαγιά
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ λευκό τυρί ελαφρύ ( 12% λιπαρά) ή ανθότυρο
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
 
Σε ένα μπολ τρίβουμε τα κολοκύθια και  ψιλοκόβουμε άνιθο - μαιντανό - δυόσμο


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα χοντροκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια - το κρεμμύδι να σοταριστούν για 2 λεπτά


Μετά ρίχνουμε και το τριμμένο κολοκύθι που εχουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα όλα μαζί ανακατεύοντας κατά διαστήματα έως να φύγουν όλα τα υγρά
Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και οταν είναι έτοιμο ( δεν έχει υγρά) το αποσύρουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
 
Τώρα θα φτιάξουμε την ζύμη μας
 
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά
 
Ενώνουμε βρώμη - αλεύρι ολικής - αλάτι και τα ρίχνουμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά  

Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ζυμώνουμε

Η ζύμη θα κολλάει πολύ αλλά δεν βάζουμε άλλο αλεύρι..!!! Το σκεπάζουμε και περιμένουμε 1/2 ώρα

Αφού πέρασε η μισή ώρα ρίχνουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τώρα μπορούμε να το πιάσουμε χωρίς να κολλάει στα χέρια μας..!!

Σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή μεγάλη ταρτιέρα βάζουμε στο πάτο λαδόκολλα και στρώνουμε την ζύμη μας με το χέρι κάτω πολύ καλά και την ανασηκώνουμε στα πλαϊνά.

Τώρα έχει κρυώσει η γέμιση οπότε ρίχνουμε τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυράκι σε κομματάκια μικρά

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω στο φύλλο που έχουμε βάλει και κατεβάζουμε τα πλαϊνά ώστε να γίνει μια φωλιά


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 30 με 35 λεπτά

Οταν βγει από τον φούρνο το ξεκολλάμε με μαχαιράκι γύρω-γύρω και το αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο πιάτο
 
Αφαιρούμε την λαδόκολλα και το επαναφέρουμε γυρνώντας το
 
 
Η ζύμη αυτή είναι απίθανη και να την χρησιμοποιήσετε και σαν βάση πίτσας!!!
 
 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ..!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...