ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ - ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ - ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΡΩΜΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία μακαρόνια ολικής
- 100 γρ σόγια ( για κιμά )
- 2 φλ.τσ.βραστό νερό
- 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κτεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. πελντέ ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι - πιπέρι - κανέλα - γαρίφαλο - κουρκουμά
- 1 ποτ.κρ. κρασί
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΡΩΜΗΣ
- 800 γρ γάλα ελαφρύ
- 4 γεμάτες κ.σ. αλεύρι βρώμης ( νυφάδες περασμένες στο μούλτι)
- μια πρέζα αλάτι
- 2 γεμάτες κ.σ. τυρί τριμμένο με 1% λιπαρά ( Ζεμύθα)
- 2 αυγά
- λίγο μοσχοκάρυδο
Πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ την σόγια με 1/2 κ.γλ. αλάτι και τα 2 φλ.τσ. βραστό νερό.
Το αφήνουμε 1/2 ώρα
Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια ολικής ( δεν τα λαδώνουμε)
Στρώνουμε τα μισά σε ενα ταψι και ξεκινάμε να φτιάξουμε τον κιμά σόγιας
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδι και σκόρδο να σωταριστή
καλά
Σουρώνουμε την σόγια ( θα έχει πιεί σχεδόν όλο το νερό απλά με το κουτάλι το πατάμε στο τρυπητό) και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σωταριστούν όλα μαζί
Προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι - κανέλα - γαριφαλο - κουρκουμά - κύβο λαχανικών και τον πελντέ μαζί με 2 ποτήρια νερό
Ανακατεύουμε πολύ καλά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράση για 15 λεπτά
Αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας , ρίχνουμε το κρασί , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά
Οταν είναι έτοιμο χωρίς υγρά το απλώνουμε πάνω στο ταψί με τα μακαρόνια
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και πάμε να φτιάξουμε την μπεσαμέλ μας!!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι βρώμης , μια πρέζα αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα περιμένουμε να βράσει και να πήξει
Αποσύρουμε απο την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το τυράκι
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ βρώμης στο ταψί πάνω από τα μακαρόνια και τελειώνουμε με λίγο τυρί ( ζεμύθα) από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου