ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ
Το αγαπημένο φαγητό της κόρης μου!!ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς άπαχος μοσχαρ.
2 σκελίδες σκόρδο
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 αβγό
1 1\2 κ.γλ. κύμινο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι - πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑΣ
1 συσκευασία συμπικν.χυμό ντομάτας
1 κ.γλ κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ζυμώνουμετον κιμά με όλα τα υλικά του πλάθουμε και ψήνουμε στο γκριλ τα σουτζουκάκια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι - ψιλοκομμένο το σκόρδο και κάνουμε 2-3 γυρίσματα
Προσθέτουμε το πουμαρό - αλάτι - πιπέρι - κύμινο - 1 ποτήρι νερό
Βράζουμε την σάλτσα μας για 5 λεπτά και μετά βάζουμε μέσα τα ψημένα σουτζουκάκια να βράσουν στη σάλτσα άλλα 5 λεπτά (προσθέτουμε λίγο νερακι αν χρειαστεί)
1 συσκευασία συμπικν.χυμό ντομάτας
1 κ.γλ κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ζυμώνουμετον κιμά με όλα τα υλικά του πλάθουμε και ψήνουμε στο γκριλ τα σουτζουκάκια μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι - ψιλοκομμένο το σκόρδο και κάνουμε 2-3 γυρίσματα
Προσθέτουμε το πουμαρό - αλάτι - πιπέρι - κύμινο - 1 ποτήρι νερό
Βράζουμε την σάλτσα μας για 5 λεπτά και μετά βάζουμε μέσα τα ψημένα σουτζουκάκια να βράσουν στη σάλτσα άλλα 5 λεπτά (προσθέτουμε λίγο νερακι αν χρειαστεί)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου